Zij de Advocaat

"Vrijheid is het recht om te doen wat de wet toestaat."

Montesquieu

01

Aandachtspunt 1

Hier kun je interessante informatie kwijt …

02

Aandachtspunt 1

Hier kun je interessante informatie kwijt …

03

Aandachtspunt 1

Hier kun je interessante informatie kwijt …

wij maken deel uit van de familie, tot aan het eind ...

tekst tekst tekst tekst tekst tekst

We gebruiken cookies om je de beste ervaring op onze website te bieden.  Meer info

Familierecht

U kunt in aanmerking komen met het familierecht als u problemen heeft in uw privé-situatie. Het erkennen van een kind, het ontkennen van het ouderschap en geschillen over het gezag vallen onder familierecht. Familierecht, wat ook wel personen- en familierecht wordt genoemd, is opgenomen in het Burgerlijk Wetboek. Zoekt u een advocatenkantoor met als specialisatie familierecht en erfrecht? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Advocaten Familie- & Erfrecht biedt u juridische hulp rondom echtscheidingen en problemen op het gebied van erfrecht. Onze advocaten zijn gespecialiseerd in personen- en familierecht, wat onder andere betrekking heeft op de volgende situaties:

  • samenlevingsvormen: huwelijk, geregistreerd partnerschap, samenlevingsovereenkomst
  • echtscheiding
  • afstamming: adoptie, erkennen kind
  • burgerlijke stand: geboorte, voornaam en achternaam
  • ouderlijk gezag en voogdij

Dit zijn slechts enkele onderdelen van het familierecht. Ook kunnen onze familierecht advocaten u bijvoorbeeld helpen met kinder- of partneralimentatie, uithuisplaatsingen en toezichtvormen. Als u te maken heeft met één of meerdere van deze kwesties is het fijn om bijstand te hebben van een familierecht advocaat die u helpt met de juridische afwikkeling.

Wat is familierecht?

Personen- en familierecht is onderdeel van het burgerlijk recht, dat zich richt op allerlei vormen van familiebetrekkingen, zoals geboorte, huwelijk- en echtscheiding en bescherming van personen. Dit recht staat beschreven in het Burgerlijk Wetboek. In het Europees Verdrag van de Rechten van de Mens zijn ook de belangrijkste regels met betrekking tot het familierecht opgenomen, die ook van grote invloed zijn in Nederland. De regelingen omtrent het gezinsleven wijzigen nog wel eens. In 1998 werd het gezamenlijk gezag van ouders over hun kind als uitgangspunt ingevoerd. Een andere wijziging is het verplicht ouderschapsplan dat gelijkwaardig ouderschap als wettelijk uitgangspunt stelt. Deze regeling is aangepast in 2009. In 2018 is de algehele gemeenschap van goederen afgeschaft en kwam de beperkte gemeenschap van goederen daarvoor in de plaats.