Biologische bloembollen in Boschveld.

Provincie Noord-Brabant deelt  biologische bloembollen uit ism VELT (zie ook volgende buurtkrant) aan voorbeeldprojecten en Boschveld is ook uitgekozen.

Biologische bloembollen

Wij gaan biologische bollen planten en Boschveld nog mooier maken, doe je mee? 

Op woensdagmiddag 3 november tussen 14.00-16.00 krijgen bewoners en kinderen van de wijk de kans om mee te doen aan een bijzonder project; bollen planten!

De bollenteelt in Nederland is een business waar veel gif gebruikt wordt. Dat hoeft niet, het kan gifvrij! De provincie Noord-Brabant wil dat laten zien en deelt biologische bollen uit aan voorbeeldprojecten en Boschveld is daar één van. Ze doet dat samen met VELT, een tuindersvereniging die al jarenlang in België en Nederland laat zien dat een gezonde grond voor een gezonde wereld zorgt.

Het idee is om de bollen te planten in de vorm van de letters BoschvelT (als verwijzing naar VELT). We gaan dat doen op het grasveld tegenover Copernicuslaan 105-135.

We hebben een bijdrage vanuit het wijkbudget gekregen voor verbetering van de grond en extra bollen, zodat we er een fleurig en gifvrij veld van kunnen maken!

Om al de bollen in de grond te krijgen is hulp van wijkbewoners nodig. Op woensdagmiddag 3 november gaan we in ieder geval met kleine handjes aan de slag: de kinderen van de Tuinklup van de Boschveldtuin komen meehelpen.

Van Yuverta (voorheen Helicon) komt ook een groep leerlingen helpen.

Heb je zin om ook bollen te planten? Kom gezellig aanlopen of laat even van je horen via 06 1162 5903 of via de mail info@obboschveld.nl. 

We gebruiken cookies om je de beste ervaring op onze website te bieden.  Meer info