Opening watertappunt in Hart van Boschveld

Makkelijk en gezond water drinken in Boschveld

Op woensdag 23 februari openden leerlingen van Brede Bossche School Boschveld samen met buurtbewoners officieel het watertappunt in Boschveld. Iedereen kan hier nu op ieder moment water drinken. Het openbare watertappunt stimuleert een gezonde leefstijl voor de hele wijk. Het is een mooie toevoeging aan de wijkspeelplaats bij de naastgelegen BBS én aan het Groene Hart van Boschveld.

 Voor de opening van het watertappunt stoeprandden de leerlingen met wethouder Ufuk Kâhya. Daarna vulden ze hun bidons met verfrissend water. Hiermee is het watertappunt officieel geopend!

Welkome aanwinst

Het watertappunt in Boschveld is het 14de watertappunt in de gemeente. De tappunten maken deel uit van het programma Samen Gezond ’s-Hertogenbosch. Met dit programma willen gemeente en partners meer gezonde en gelukkige jaren voor alle inwoners. Door de watertappunten kunnen inwoners makkelijk de gezonde keuze maken, en dat kan nu dus ook in Boschveld. Het tappunt is een welkome aanwinst voor sporters, kinderen en bezoekers en gebruikers van de BBS, de Boschveldtuin en het park. Het watertappunt is mogelijk gemaakt door de gemeente en Brabant Water.

 Water drinken: goed voor gezondheid en concentratie

Met beweging, gezonde tussendoortjes en gezondheidslessen wordt er al veel gedaan op gezonde school BBS Boschveld. Water drinken nog makkelijker maken past daar heel goed bij. Wethouder Ufuk Kâhya, coördinator Samen Gezond ‘s-Hertogenbosch: “Naast bewegen en spelen is voldoende waterdrinken goed voor de gezondheid én voor de concentratie. Nu is dat voor iedereen makkelijk toegankelijk.”


Idee van de wijk zelf
Buurtbewoners kwamen zelf met het idee voor dit watertappunt. Nicole Pakker van de werkgroep Groen en Spelen van de wijkraad Boschveld is blij: “Hartstikke mooi dat wij er samen met de BBS, gemeente en Brabant Water voor hebben kunnen zorgen dat het watertappunt er nu ook echt is. Er gebeurt ontzettend veel in deze wijk. De BBS is een trefpunt, maar ook buiten is er altijd veel bedrijvigheid. Er wordt hier veel gespeeld, gesport, getuinierd, gewandeld en gebuurt. Superfijn dat al die gebruikers nu buiten makkelijk en gezond hun dorst kunnen lessen!”

Benieuwd naar een watertappunt bij jou in de buurt? Kijk op www.drinkwaterkaart.nl.

We gebruiken cookies om je de beste ervaring op onze website te bieden.  Meer info