Poëzie in de Spoorzone

Bossche stadsdichter Doeko L. schreef het gedicht “Iedereen evenveel ongelijk” op uitnodiging van de gemeente. Het wordt binnenkort op een gevel geplaatst in het Paleiskwartier met een foto van de spoortunnel op de achtergrond.

Het gedicht kan over van alles gaan. Doeko is benieuwd waar jij aan denkt als je het leest. Laat het graag via onderstaande link aan hem weten. Dan geef je het gedicht nog meer betekenis. Alle reacties worden naar Doeko doorgestuurd. Rechtsreeks reageren op zijn Facebookpagina ‘Stadsdichter Den Bosch‘ kan ook.

 

Interactieve kunst

 

De komende jaren geven we in de openbare ruimte van de Spoorzone ruimte aan verschillende beeldende en interactieve uitingen. We vragen hiervoor kunstenaars, ontwerpers en onderwijs uit verschillende disciplines. Waarbij mensen worden uitgedaagd om te reageren. Waardoor het gebied nog levendiger wordt en niet alleen de gebouwen, maar ook de openbare ruimte bezoekers en bewoners inspireert.
Op de website lees je er meer over.

“De stad die binnen wil komen”

Matthijs Bosman schreef in opdracht van gemeente ’s-Hertogenbosch een visie over de waarde van kunst en design in de toekomstige openbare ruimte van de Spoorzone Den Bosch. Met als titel ‘De stad die binnen wil komen’.
Een inspirerend stuk waarin ’s-Hertogenbosch letterlijk tot leven komt en je een inkijkje geeft in de ontwikkeling van zichzelf. Deze artistieke leidraad geeft richting aan alle nog te ontwikkelen kunstuitingen in de Spoorzone. Download ‘De stad die binnen wil komen‘ via de website van Matthijs Bosman (let op: wanneer er geklikt wordt op de link, start meteen de download).

De verdieping
Er loopt een pilot met de studenten van de opleiding CMD (Communication & Multimedia Design) van Avans Hogeschool en de kunstenaar Matthijs Bosman genaamd de (Be)leefbare stad. De studenten zijn op zoek naar hoe zij het onzichtbare dat gebeurt achter de gevels in de Spoorzone zichtbaar kunnen maken voor gebruikers en passanten.

Wist je dat…


– De fietsenstalling aan de westzijde van het station bij het Leonardo da Vinciplein een kunstwerk bevat van Ellen Spanjaard? Dit kunstwerk komt ook terug in de nieuwe (tijdelijke) fietsenstalling.

– Er in Boschveld keramieken vogelhuisjes hangen van kunstenares Christine Jetten?

– Kunstenaar Matthijs Bosman vorig jaar voor de Tramkade een tramhalte maakte? Een plek om stil te staan bij het moment en je af te vragen waar je vandaan komt en waar je heen gaat.

– Er in de Spoorzone op meerdere locaties straatkunst te zien is, die is gemaakt door studenten van de kunstacademie en Kings of Colors?

We gebruiken cookies om je de beste ervaring op onze website te bieden.  Meer info