De Vuelta in 's-Hertogenbosch

Beste bewoner,   

Op zaterdag 20 augustus 2022 strijkt de Vuelta in ’s-Hertogenbosch neer. Een peloton internationale wielrenners fietst door de binnenstad en de spoorzone. Voor de veiligheid van de wielrenners en het publiek moeten we de straten van het peloton vrij houden van voertuigen. Dit heeft invloed op de bereikbaarheid en de beschikbare parkeervoorzieningen in onze binnenstad. In deze brief leest u wat dit voor parkeren met een bezoekersregeling betekent.   

Parkeren tijdens Vuelta met bezoekersregeling (voorbereiding, etappe & afbouw)  

Parkeren langs het parcours is in verband met de voorbereidingen, etappe en afbouw niet mogelijk van vrijdag 19 augustus 2022 om 18.00 uur tot en met zaterdag 20 augustus 23.59 uur (middernacht).   

Wij willen u erop wijzen dat op bovengenoemde tijden een aantal betaald parkeerplaatsen vervallen. Uw bezoekers kunnen niet parkeren in de volgende straten: Christiaan Huygensweg – Onderwijsboulevard – Hugo de Grootlaan – Magistratenlaan. Stel uw bezoek hiervan op de hoogte.  

Bereikbaarheid tijdens de etappe 

Tijdens de etappe is het niet mogelijk om via de straten waar de wielrenners doorkomen te rijden. In de straten Leeghwaterlaan en Statenlaan kan niet in- en/of uitgereden worden van 10.00 uur tot en met 14.00 uur. Stel uw bezoek hiervan op de hoogte.  

La Vuelta Holanda 

De Ronde van Spanje oftewel de Vuelta gaat van start in Nederland. Van 19 t/m 21 augustus 2022 kunnen we het peloton van La Vuelta verwelkomen. En dat is bijzonder! Slechts drie keer eerder startte deze wielerronde buiten Spanje. La Vuelta gaat op vrijdag 19 augustus van start in de stad Utrecht. Op 20 augustus vertrekt het peloton vanuit ‘s-Hertogenbosch. De route loopt dan via Heusden en de gemeenten Altena, Zaltbommel en Maasdriel naar de Utrechtse Heuvelrug. Breda-Breda is op 21 augustus.   

La Vuelta is een top(sport)evenement, waar feest in de steden en regio’s centraal staat, naast gezond stedelijk leven, een breed activatieprogramma met evenementen op het gebied van duurzaamheid, sport/fietsen en cultuur(historie), volop publieksinitiatieven en economische activering. Met verschillende lokale stichtingen, verenigingen en organisaties slaan we de handen ineen om tot een gevarieerd en gezellig programma te komen. Meer informatie? Kijk op www.lavueltaholanda.com.   

Hebt u vragen?  

Hebt u vragen neem dan contact op met de afdeling Stadstoezicht op telefoonnummer (073) 615 51 55. Of stuur een e-mail naar parkerenvuelta@s-hertogenbosch.nl.     

 

Met vriendelijke groet,

het hoofd van de afdeling Stadstoezicht  

 

mw. mr. drs. F.T.M. Vermeulen  

We gebruiken cookies om je de beste ervaring op onze website te bieden.  Meer info