Een schone omgeving voelt fijner en veiliger. Daarom zetten we ons in tegen zwerfafval. Dit doen we niet alleen, maar samen met bewoners.

We worden ons steeds meer bewust van de gevolgen van zwerfafval. Zwerfafval zorgt niet alleen voor een onaantrekkelijk straatbeeld, maar is ook slecht voor mens, dier en milieu. Het kan de bodem of het water verontreinigen, trekt ongedierte aan, dieren eten het op of raken er in verstrikt. Door samen in actie te komen kunnen we daar iets tegen doen.

In ’s-Hertogenbosch lopen Wijkhelden regelmatig een schoonmaakronde in hun wijk. Wij faciliteren dat. Wijkhelden krijgen van ons een hesje, een afvalknijper en vuilniszakken. Een groot deel van het zwerfafval is het gevolg van onbewust gedrag en slordigheid. Wijkheld Mieke: “Ik kan wel mopperen, maar ik kan er ook zelf iets aan doen. Ik vind het heel normaal om mij in te zetten voor mijn buurt”.

Je kunt ervoor kiezen om alleen te gaan, of met een team. Door kinderen te begeleiden bij het opruimen van zwerfafval, gaan ze ook zelf anders met hun afval om. Het is leuk om samen te doen en kinderen van groep 3 t/m 8 krijgen er ook nog een zakcentje voor! Het ruimen van zwerfafval kent ook andere voordelen. Je kunt wat doen voor je buurt en hebt een (extra) reden om naar buiten te gaan. Dit zorgt niet alleen voor extra beweging, maar ook voor (meer) contact in de buurt.

Kom ook in actie. Wordt wijkheld! Samen maken we het verschil en zorgen we voor een buurt zonder zwerfafval! Aanmelden kan via www.onzewijkhelden.nl/s-hertogenbosch

We gebruiken cookies om je de beste ervaring op onze website te bieden.  Meer info