Deze maand meer dan 300 nieuwbouwwoningen opgeleverd

Afgelopen maand was het een drukte van jewelste met de oplevering van 315 nieuwbouwwoningen in onze stad. Wij zijn ontzettend trots en blij dat we in een tijd van krapte zoveel woningen konden realiseren!

De aantallen op een rij:
Klooster Vlietdijk: 90 sociale huurappartementen
Amadeiro: 62 sociale huurappartementen
Henri Bayensstraat: 36 appartementen (19 appartementen sociale huur en 17 zorgwoningen voor Stichting Steengoed)
Zuiderschans: 83 zelfstandige appartementen, en een apart gedeelte met 44 woningen voor mensen die vanwege hun dementie niet meer thuis kunnen wonen.

Energietoeslag verhoogd naar € 1.300

Eerder informeerden wij u al over de energietoeslag: een eenmalige uitkering van de overheid om te helpen met het betalen van de rekeningen voor gas en elektriciteit. Deze wordt uitgekeerd door de gemeente. In juli is de energietoeslag verhoogd van € 800 naar € 1.300.

Toeslag deels al gekregen of aangevraagd?
U hoeft niets te doen! Mensen die recht hebben op de energietoeslag, krijgen in totaal € 1.300 (eerst was dat € 800). Heeft u eerder al een deel van het geld ontvangen? Dan hoeft u niets te doen. U krijgt de aanvullende € 500 automatisch. Heeft u een aanvraag gedaan maar nog niets gehoord? Dan hoeft u geen nieuwe aanvraag te doen.

Controleer of u recht heeft op energietoeslag
U hebt recht op de energietoeslag als uw inkomen rond het sociaal minimum is. Mensen die huurtoeslag of zorgtoeslag krijgen, hebben vaak een inkomen dat op of net boven het sociaal minimum is. Mensen met een bijstandsuitkering, IOAW- IOAZ- of Bbz-uitkering hoeven niets te doen. Zij krijgen de toeslag vanzelf op hun bankrekening. Krijgt u niet zo’n uitkering? Controleer dan op de website van de gemeente of u recht heeft op de energietoeslag. U kunt daar ook direct een aanvraag doen.

Tip: vraag de energietoeslag ook aan als u niet zeker weet of u er recht op heeft. U hoort vanzelf of u er wel of geen recht op heeft. Lees meer op de website van de gemeente.

We gebruiken cookies om je de beste ervaring op onze website te bieden.  Meer info