Digitaal parkeren in de wijk Boschveld.

In alle parkeersectoren (m.u.v. de binnenstad, sector 1 t/m 5) worden de parkeerregelingen gelijk getrokken; een parkeerregeling voor vergunninghouders in combinatie met betaald parkeren.

De gemeente wil ‘vreemdparkeren’ in de wijk ontmoedigen. Zij voeren overal het normale uurtarief dat in de rest van de stad ook geldt. De papieren bezoekerskaartjes worden vervangen door een digitale bezoekersregeling waarbij u het kenteken van uw bezoek digitaal (of telefonisch) aanmeldt bij aankomst en weer afmeldt bij vertrek. U betaalt voor uw bezoekers alleen voor de daadwerkelijk geparkeerde tijd (5 cent per uur). Ook de parkeerautomaten op straat krijgen een kenteken-invoer. Doordat alle parkeerrechten op kenteken worden uitgegeven, kan de handhaving optimaal plaatsvinden met behulp van een scanauto.
Voor de wijk Boschveld wordt door de gemeente geopteerd voor 60 uur per maand voor uw bezoek en betaald parkeren in de wijk van 09.00 tot 18.00 uur. Na 18.00 uur is parkeren voor iedereen gratis.

Binnen de wijk kunnen bewoners dan parkeeroverlast ondervinden indien er bij avond-evenementen bezoekers van de Brabanthallen in de wijk gaan parkeren om betaald parkeren bij de Brabanthallen zelf te ontlopen. Ook treinreizigers die ‘s-avonds (na 18.00 uur) op stap gaan kunnen gratis in de wijk parkeren en zo Park & Ride tarieven ontlopen en dus in de wijk voor parkeeroverlast zorgen.

Wij stellen daarom voor om het voorstel te wijzigen in: 100 uur per maand voor uw bezoek en betaaldparkeren in de wijk van 09.00 tot 00.00 uur, zoals wordt voorgesteld voor het Veemarktkwartier.

Om tot een democratisch advies te komen aan de gemeente vragen we u hieronder uw keuze aan te geven. Nadat u dat heeft gedaan en op de verstuur-knop hebt geklikt, krijgt u automatisch een kopie van de door u verstuurde keuze.

Half januari maken wij de balans op en zullen wij u op de hoogte stellen van het resultaat.

Wilt u eerst e.e.a. nog even op uw gemak bekijken, klik dan hier voor de informatie op de website van de Gemeente ‘s-Hertogenbosch. Mocht de link niet meteen werken, open de link dan met de rechtermuisknop en open deze in een nieuw scherm.

Reageren en voorkeur aangeven is niet meer mogelijk ...

We gebruiken cookies om je de beste ervaring op onze website te bieden.  Meer info